Vaar je toekomst tegemoet

Onze missie

Vaar je toekomst tegemoet

Onze Visie 
Aan boord van ons kindcentrum ben je welkom! Vanuit onze open Christelijke identiteit biedt ikc het bAken een veilige en vertrouwde omgeving, waarin iedereen zichzelf mag zijn. Denkend in kansen en mogelijkheden volgen we de reis van ieder kind, zodat ze zelfstandig en met vertrouwen hun toekomst tegemoet kunnen varen.  

Onze kernwaarden

veiligheid, vertrouwen, ontwikkeling en groei

Spelenderwijs jezelf ontwikkelen

Op ikc het bAken ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs. Wij helpen hen hun eigen talenten verder te ontwikkelen en nieuwe talenten te ontdekken. We stimuleren creativiteit en zin om te ondernemen.

We helpen kinderen kennis en vaardigheden te verwerven, en leren hen zorg voor elkaar te hebben.
Om onze doelen voor de kinderen te bereiken werken we graag samen met ouders, verzorgers en anderen die om de kinderen heen staan. 

Bij ons word je gezien

ikc het bAken is een christelijk kindcentrum waar iedereen die onze waarden respecteert welkom is. Op ikc het bAken word je gezien en groet je elkaar.

Wij bieden kinderen van 0 tot 13 een prettige, veilige omgeving waarin ze zichzelf kunnen zijn. Er is tijd voor ontspanning en tijd om te leren.

Stevig in je schoenen

Wij willen dat kinderen zelfvertrouwen hebben, weerbaar zijn en lekker in hun vel zitten. Dat gaat niet altijd vanzelf. Om deze doelen te bereiken werken wij met de Fides-methodiek. Met Fides krijgen de kinderen inzicht in zichzelf, hun omgeving en leren ze sociale vaardigheden om zichzelf (bij) te sturen.

Samen zijn we sterker

Ouders en verzorgers zijn onze natuurlijke partners om onze kinderen vooruit te helpen. We werken vanuit de overtuiging dat we samen verder komen dan ieder apart.

Bieb op ikc het bAken

Kinderen in Nederland lezen minder dan generaties voor hen. Wij zijn er van overtuigd dat kinderen veel aan lezen hebben. We geven op de basisschool lezen daarom veel aandacht en ook bij de kleintjes en kinderopvang is lezen en voorlezen belangrijk. We zijn dan ook blij dat wij de Bieb binnen onze muren hebben.