IKC nieuws

  19 juli, Laatste schoolavondfeest

  Geheel in 'Nautische' sfeer sloot Kindcentrum het bAken afgelopen woensdagavond het schooljaar af. Zowel buiten als binnen was vermaak voor jong en oud.

  Bij de marktkramen kon met prachtige werkstukken van de kinderen kopen. Er werden workshops gehouden: bootjes maken, armbandjes en sleutelhanger knopen en schminken. De fotograaf stond klaar om kinderen op de foto te zetten als zeemeermin of piraat. 

  In de juttershoek werd gezocht naar 'schatten' om tegen een kleine vergoeding mee naar huis te nemen. Natuurlijk mocht de innerlijke mens ook niet vergeten worden. Onder de sfeervolle muzikale begeleiding van Wybe en Wietse genoten zelfs de buren van tegenover van een broodje hamburger en een glaasje fris. 

  Rond 19.00 uur werden sterke ouders samen met hun kinderen uitgedaagd om aan een wedstrijdje touwtrekken mee te doen! Wat een spektakel!

  Onze dank gaat uit naar alle kinderen, collega's, ouders, die deze zonnige avond tot een groot succes hebben gemaakt! 

  In het bijzonder willen we Wybe en Wietse (zang en muziek), Dhr. Jilo (fotoborden zeemeermin en piraat), de handige ouders (in elkaar zetten van de kraampjes), Mevrouw Onnes (3d- printer) Catering de Seniorie (gebruik barbecue's) bedanken. En natuurlijk waren we zeer bij met de statafels die we mochten gebruiken. Zonder jullie was het feest niet compleet geweest. 

  De voorlopige opbrengst van deze avond komt uit op een prachtig bedrag van €900,- Dit geld zal gebruikt worden voor de inrichting van ons nieuwe plein!


  14 juni, Afsluiting van dit schoolkaatsproject

  Op alle basisscholen zijn ook dit jaar weer kaatslessen gegeven onder auspiciën van de Stichting Sportpromotie Harlingen.  De kaatslessen werden afgesloten met twee wedstrijden

  Dinsdag 13 juni was de wedstrijd harde bal om het kampioenschap van Harlingen en deze wedstrijd was tevens de vóórwedstrijd voor het provinciaal schoolkaatskampioenschap op 20 juni in Franeker.

  De finalisten van deze voorwedstrijd mogen daar ook aan meedoen, met de restrictie dat de jongens de opslag van 18 meter moeten kunnen halen. Bij de meisjes bedraagt dit 15 meter.

  Het jongenspartuur van Het bAken had zich dinsdag geplaatst voor dit provinciaal schoolkaatskampioenschap. Ze hebben het gehaald t/m de derde omloop.


  8 juni, 2e prijs schoolkaatsen zachte bal

  Op 7 juni j.l. hebben Nina, Senna en Sanne uit groep 7 en 8  meegedaan aan de wedstrijd om het kampioenschap van Harlingen met de zachte bal op de Lanen in Harlingen.

  Het bleek een sterk partuur en ze zijn dan ook 2e geworden.

   

  Een geweldige prestatie.


  5 juni, Groep 8 bezoekt archeologisch steunpunt Wijnaldum

  Op 5 juni heeft groep 8 een bezoek gebracht aan het archeologisch steunpunt in Wijnaldum. Voor het programma over de strijd tegen het water.

  Wij strijden al eeuwenlang tegen het water. 
  Wij moeten wel, anders overstromen hele stukken van Nederland. Wij zijn er door de eeuwen heen erg goed in geworden. Waterwerken over de hele wereld worden door Nederlanders aangelegd. Eeuwen geleden gingen we hier wonen op de kwelderwallen. Die hoogden we zelf op, en er ontstonden terpen. Ook gingen we dijkjes aanleggen, wat uiteindelijk resulteerde in de bekende zeedijk. Je kunt nog steeds de kwelderwallen met hierop de terpen zien liggen. Ook gaan we boren in de bodem op zoek naar sporen van de zee. Wat moeten we nu doen om droge voeten te houden?

  Na een korte introductie mochten de leerlingen ook zelf aan de slag met een grondboor. Op zoek naar de zeebodem.


  25 mei, Kaatslessen

  De kaatslessen voor de groepen 3 t/m 8 zitten er weer op. 

   Er zijn 4 lessen geweest. 2 in de zaal en 2 op het veld. De kinderen weten nu hoe ze een bal moeten opslaan en uitslaan. Deze techniek is goed geoefend. Het kaatsspel werd ook geoefend in teams tegen elkaar, 2 tegen 2. Ook de puntentelling is aan bod gekomen en in de hogere groepen moesten de kinderen dit ook zelf bijhouden tijdens een oefenpotje. Het waren 4 leuke lessen. 


  18 mei, Schoolzwemkampioenschappen

  Afgelopen maandag hebben 11 kinderen van onze school meegedaan aan de jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen.

  Dit kampioenschap vond plaats in zwembad Het derde Haad in Harlingen.
  Vol enthousiasme en aangemoedigd door ouders, kinderen met spandoeken en juffen zijn ze de sportieve strijd aangegaan. En met resultaat! Er kwamen 6 bekers mee terug naar school! Vol trots zijn de kinderen dinsdag langs de klassen gegaan om de rest van de school over hun deelname en hun inzet te vertellen.

  Goed gedaan allemaal! Jullie kunnen trots zijn op jezelf!


  20 april, Koningsspelen

  Vrijdag 20 april 2018 werden weer de landelijke Koningsspelen gehouden en wij als kindcentrum het bAken deden hier ook aan mee. Om 9.00 uur was er een gezamenlijke opening met het lied fit la la, daarna gingen de groepen uiteen.

  De peuters en de groepen 1 tot en met 4 hebben spelletjes gedaan op het schoolplein en de groepen 5 tot en met 8 hebben gezwommen bij 't Derde Haad. Hier hebben ze estafette gedaan en daarna mochten ze vrij zwemmen. Om 12.00 uur hebben we gezamenlijk geluncht in de klassen en 's middags mochten de kinderen vrij spelen. We kijken terug op een geslaagde dag met prachtig weer!


  20 april, Kranslegging bij monument "St. Joris en de draak"

  Op 17 april heeft groep 7 de kranslegging bij het adoptie monument "St. Joris en de draak" gehouden. 

  Zij hebben hier de slachtoffers van de 2e wereldoorlog herdacht. De kinderen hebben gedichten voorgedragen over "oorlog/ herinnering/ stilte en vrijheid" . Er zijn ook verhalen verteld over oorlogsgebeurtenissen. Meneer Scheffer was er om de Last Post te spelen en de leerlingen te begeleiden tijdens het zingen van het Wilhelmus. 


  6 april, Groepen 1 en 2 op bezoek bij de lammetjes.

  Wat een feest, met zijn allen naar de boerderij. De kinderen hebben allerlei dieren gezien, geaaid en eten gegeven. Er waren kalfjes, lammetjes, paarden, koeien, kippen en hoog boven in de stal lag een poes te slapen. Ze hebben geleerd wat er allemaal van de melk van de koeien wordt gemaakt, hoe ze gemolken worden en wat de dieren eten.  Alle kinderen kregen na afloop nog drinken en een koekje. Het was een zeer geslaagd boerderijbezoek!


  4 april, JOGG Harlingen. Speeltuin/ schoolpleinentoer

  Beste ouders/verzorgers,

  Graag willen wij u op de hoogte brengen dat het jongerenwerk weer bij ons langs komt. Het JOGG Harlingen wil ook dit jaar weer alle of zoveel mogelijk speeltuinen en schoolpleinen in en rond Harlingen bezoeken met een speeltuin/schoolpleinentoer.

  Net als afgelopen jaren komt het JOGG Harlingen met een bakfietsen, vol met spel/sportmaterialen, bij ons langs om  zoveel mogelijk kinderen te  stimuleren om in beweging te komen.

  Naast het team van het JOGG nemen ze ook hun geluidsinstallatie mee voor de nodige sfeermuziek. Bij het bezoek van het JOGG Harlingen krijgen de kinderen een gezonde lekkernij aangeboden en drinken. 

  Deze activiteit zal plaats vinden op woensdag 11 april van 15.00 tot 16.30 Dit is geheel gratis en alle kinderen zijn welkom om mee te doen deze dag. Graag zien we uw kind/kinderen terug bij deze activiteit.

  Groeten team het bAken


  30 maart, Paasviering

  Op 29 april hebben we een fijne paasviering gehad. We hebben met elkaar gezongen, gebeden en gepraat over wat we met Pasen vieren. 

  Na een heerlijk paaslunch hebben de leerling in het zonnetje buiten gespeeld en daarna een leuke knutselmiddag gehad.


  16 maart, Volgt u ons al op onze facebookpagina?

  Wij zetten hier regelmatig leuke berichten op van ons kindcentrum.

  https://www.facebook.com/ikchetbaken/?ref=bookmarks


  16 maart, Boomplantdag N31

  Woensdag 14 maart waren wij uitgenodigd door de N31 om deel te nemen aan de "boomplantdag. Op de fiets zijn wij naar het informatiecentrum gegaan waar wij door een heel comite ontvangen werden. Een veiiligheidshesje en helm waren verplicht. Wat zagen wij er leuk uit. Dit was wel een fotootje waard ( let op de krant, want hier komt een foto in te staan). Op naar de N31, waar de bomen al voor ons klaarlagen. De eerste boom planten was de taak van onze wethouder samen met Deborah uit groep 7 en Annaly uit groep 8. Een wensboom. Iedereen heeft een wens op een kaartje geschreven en deze in boom 1 gehangen. Toen moesten we allemaal aan het werk. Met de schep zijn er wel 10 grote bomen geplant. Poeh, best zwaar werk! Maar wat hadben we een geweldige ochtend . Wat een stralend voorjaarsweer. Alsof het nog niet genoeg was kregen wij bij terugkomst een heerlijke koek en limonade. Wij kijken terug op een zeer geslaagde boomplantdag". 

  Ook gezien op de site van de N31

   


  13 maart, Bezoek afgelopen donderdag 8 maart

  Donderdag 8 maart kwam de vader van Paul in de klas samen met zijn hond hulphond Tisha. Hij is slechtziend en kwam vertellen hoe dit is en hoe Tisha hem hierbij helpt. Daarna mochten de kinderen van alles aan hem hierover vragen. 


  12 maart, Start toparrangement Natuur

  Beste ouders/verzorgers,

  Vandaag hadden we de start van het toparrangement natuur.  Dit was een open les. De kinderen konden kennis maken met dit toparrangement. 

  Meester Bert kwam vertellen over de natuur. Hij had dieren mee genomen om te laten zien en hij vertelde uitgebreide verhalen over de dieren. De kinderen mochten de dieren ook even vast houden. Dit was voor sommige wel spannend. Ook lopen wij rond de school door de natuur. Er is veel te zien en meester Bert verteld leuke weetjes over de planten, bomen en dieren. 

  Lijkt uw kind/kinderen het nog leuk om mee te doen. Dit is mogelijk. Er is nog plek. Alleen deze week kunt u uw kind/kinderen nog opgeven. Opgeven kan via shop.kinderopvangfriesland.nl.     Wij vragen wel een kleine vergoeding voor dit toparrangement. 

   Groeten het BSO team. 

   


  5 maart, Dammen

  Afgelopen dinsdag, 27 febr, hebben 6 kinderen van onze school meegedaan aan het afsluitende damtoernooi in Franeker. Ze troffen daar nog 25 kinderen van andere scholen uit Friesland. Robin, Joëlle, Evelien, Rhoman, Jurre en Ruben hebben zich van hun beste kant laten zien. Uiteindelijk eindigde Jurre op de 3e plaats. Hij heeft op zaterdag 03 maart weer meegedaan. Dit keer ook internationale tegenstanders, zowel kinderen als volwassenen. Bedankt allemaal voor jullie inzet en sportiviteit!


  22 februari, Voorleeswedstrijd 2018

  Maandag  19 februari was de Nationale Voorleeswedtrijd in Theather De Koornbeurs. 

  Aangemoedigd door vele supporters werden maar liefst vierentwintig schoolkampioenen om de beurt naar voren geroepen door de presentatrices Irene Kraakman en Thea van der meer. Iedere kandidaat las een zelfgekozen fragment voor. De jury bestond uit Frank Belt (verhalenverteller), Lydie Sonsma (leesconsulent), José Foyer (oud-bibliothecaris) en oud-leerkrachten Wilma Ploegsma, Betty Sirag en Cune Weitjens. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

   

  Helaas is Ninthe niet door naar de provinciale finale. Maar Ninthe heeft prachtig voorgelezen.

  Groot compliment.

  Klik hier voor het artikel in de Franeker Courant.


  19 februari, Toparrangement blok 4

  Beste ouders/verzorgers,

  Na de voorjaarsvakantie gaan we weer van start met het laatste blok toparrangement van dit schooljaar.

  In dit blok hebben we de volgende toparrangement: Op maandag hebben we het toparrangement natuur. Kinderen die in groep 4 of hoger zitten kunnen mee doen aan dit toparrangement. Op dinsdag hebben we het toparrangement koken. Dit toparrangement is helaas al vol. Bij dit bericht is een bijlage toegevoegd met meer informatie over deze twee toparrangementen.

  Groet, BSO het bAken


  9 februari, Help Pake & Beppe De Vakantie Door!

  In de voorjaarsvakantie (27 feb t/m 2 mrt) gaan kinderen van 4 t/m 12 gratis naar Friese musea op vertoon van pake, beppe of een andere volwassene. Er zijn allerlei activiteiten, leuk voor jong en oud! Thema dit jaar is 'Typisch Fries'. Komen jullie ook?

  Er doen bijna 40 musea en archieven mee! Kijk op de kaart of via het zoekvenster welke activiteiten zij organiseren.

  Voor meer informatie klik hier


  9 februari, Nieuwe openingstijden van het Autisme Centrum Harlingen.

  Praten over autisme met iemand die je begrijpt

  Op iedere maandag van de week is er van 8:30 tot 10:30 uur een inloop ochtend. Tijdens deze ochtend is het mogelijk informatie over autisme te krijgen en/of documentatie te bekijken en zijn er boeken te leen. Tevens bieden wij een luisterend oor. In de nabije toekomst zullen er ook thema bijeenkomsten worden georganiseerd.

  Wat kan het AIC Harlingen voor u doen?
  De vrijwilligers van het Autisme Info Centrum (AIC) in Harlingen e.o., helpen anderen vanuit hun persoonlijke ervaringen met autisme. Zij bieden advies, informatie en lotgenotencontact, onder het motto ‘voor lotgenoten, door lotgenoten’.

  Het AIC is gevestigd in Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, 8862 TL te Harlingen, ingang Kon. Julianastraat.

  Tijdens de inloopochtend zijn we telefonisch te bereiken op 06 239 05 141
  of altijd via de mail: aicharlingen@nvaregio.nl

  Het  AIC in Harlingen is ieder maandag geopend van 8:30 tot 10:30 uur,
  behalve in de vakanties.

  Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de coördinator van het AIC Harlingen:
  Miranda Bosma Mail:  aicharlingen@nvaregio.nl
  Tel.: 06 239 05 141


  30 januari, Instrumenten doe-dag

  Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool en
  wil je graag een muziekinstrument leren bespelen?
  Kom op zaterdag 17 februari naar de Instrumenten
  Doe-Dag bij Kunstencentrum Atrium in Sneek!

  Wij hebben dan meer dan 20 instrumenten voor je
  klaar staan. Wil je op de trommel slaan, aan snaren
  plukken, toetsen strelen of op toeters blazen? Het
  kan allemaal! Wist jij trouwens dat je stem ook een
  heel mooi instrument is?

  www.kunstencentrumatrium.nl/doedag


  12 januari, Autisme info Centrum opent haar deuren

  Op iedere maandag van de week is er van 8:30 tot 10:30 uur een inloop ochtend. Tijdens deze ochtend is het mogelijk informatie over autisme te krijgen en/of documentatie te bekijken en zijn er boeken te leen. Tevens bieden wij een luisterend oor. In de nabije toekomst zullen er ook thema bijeenkomsten worden georganiseerd.

  Wat kan het AIC Harlingen voor u doen? De vrijwilligers van het Autisme Info Centrum (AIC) in Harlingen e.o., helpen anderen vanuit hun persoonlijke ervaringen met autisme. Zij bieden advies, informatie en lotgenotencontact, onder het motto ‘voor lotgenoten, door lotgenoten’.
  Het AIC is gevestigd in Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, 8862 TL te Harlingen, ingang Kon. Julianastraat.

  Tijdens de inloopochtend zijn we telefonisch te bereiken op 06 239 05 141 of altijd via de mail: aicharlingen@nvaregio.nl
  Het AIC in Harlingen is ieder maandag geopend van 8:30 tot 10:30 uur, behalve in de vakanties.
  Meer informatie kunt u vinden de website www.autismefryslan.nl
  Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de coördinator van het AIC Harlingen: Miranda Bosma Mail: aicharlingen@nvaregio.nl Tel.: 06 239 05 141


  12 januari, Start TOP-Arrangement blok 3

  Beste Ouders/verzorgers,

  Aankomende week gaan de toparrangementen weer van start.

   

   

  Op maandag is het toparrangement Podium. Bij dit toparrangement kom je in aanraking met theather.

  Op donderdag hebben we het toparrangement Atelier. Hier ga je aan de slag met speksteen.

  Voor beide toparrangement zijn er nog plekken beschrikbaar. Lijkt het uw kind/kinderen het leuk om mee te doen. Geef ze dan snel op.

  De toparrangementen zijn voor kinderen van groep 5 t/m 8.

  U kunt ze opgeven via: shop.kinderopvangfriesland.nl.

  Lukt het opgeven niet via deze weg, dan kunt u een mail sturen naar top@kinderopvangfriesland.nl

  Groeten Team BSO het bAken


  8 januari, Grote opbrengst voor de Voedselbank van Harlingen

  De inzamelingsactie voor Voedselbank De Helpende Hand in Harlingen heeft erg veel opgeleverd. Vrijdagmiddag 22 december zijn alle spullen opgehaald door de heer Glashouwer. Ontzettend bedankt allemaal voor het geven!


  8 januari, Geslaagde kerstviering

  Woensdagavond 20 december, hebben we een erg fijne kerstviering met elkaar mogen beleven in de grote kerk in Harlingen. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt, ontzettend bedankt! In het bijzonder een dank aan Trudy Baard, voor de muzikale begeleiding, Otto Roelofsen, voor de begeleiding op het kerkorgel en de beide kosters: Kees Struik en Guus Roos. 

   


  19 december, Doet u mee?

  Op het binnenplein staan al verschillende artikelen die ingeleverd zijn voor onze inzameling voor de  voedselbank. Doet u mee? Inleveren kan morgenavond ook tijdens onze kerstviering in de Grote Kerk 


  18 december, Toparrangement blok 3

  Beste ouders/verzorgers,

  Graag willen wij u op de hoogte stellen dat we na de kerstvakantie beginnen met het derde blok van toparrangementen.

  Bij dit bericht is een bijlage toegevoegd waar u op kan zien wat er wordt aangeboden in het derde blok toparrangementen.

  Vindt uw kind/kinderen het leuk om mee te doen. Geef uw kind dan snel op.

  Wij hopen uw kind/kinderen terug te zien bij de toparrangementen.

  Groeten, BSO het bAken


  13 december, Vrijdag 22 december alle kinderen 12.30 uur vrij

  Alle kinderen zijn op vrijdag 22 december om 12.30 uur vrij. Kinderen hoeven geen eten mee te nemen. We eten deze dag niet in de groep. 


  13 december, Uitnodiging Kerstviering

  Hierbij nodigen we u uit voor onze kerstviering op 20 december. In de bijlage vindt u een aantal praktische zaken over deze viering. 


  5 december, Sinterklaas aangekomen met een echt orkest

  Onder begeleiding van een echt orkest kwam Sinterklaas met zijn 2 Pieten aan op het bAken. Uit de verte konden we ze al horen! We hebben met alle kinderen voor Sinterklaas gezongen, voor hij over de rode loper naar binnenlopen is gelopen. Welkom Sinterklaas! 

   


  5 december, Binnen gluren bij het toparrangement

  Hallo beste ouders/ verzorgers,

  De toparrangementen zijn al even aan de gang.

  Graag willen wij u een klein impressie  geven wat wij allemaal hebben gedaan tot nu toe.

  Op maandag hebben wij het toparrangement Koken. De afgelopen weken hebben wij allemaal lekkere gerechten gemaakt. Wij hebben ons bezig gehouden met het thema sinterklaas. Van chocoladeletters tot banketstafen en van pepernoten tot pepernoten tiramisu. Wat was het allemaal lekker. Nu gaan wij ons meer richten op de kerst en de gerechten die we hier bij kunnen maken.

  Op dinsdag hebben wij het toparrangement Sportmix. Wat is dit leuk. De kinderen zijn goed in beweging en doen allemaal leuke spelletjes. Bij mooi weer wordt er buiten gesport en met slecht weer gaan ze in het speellokaal.

  Op donderdag is het toparrangement Danshuis. De voetjes gaan hier zeker van de vloer. Door de hele school hoor je de muziek als er gedansd wordt. De kinderen zijn druk aan het oefenen, want aan het eind van dit toparrangement gaan ze een dansje laten zien.

  Wij hopen uw kind/kinderen graag terug te zien bij het volgende blok toparrangmenten.

  Groeten BSO het bAken


  24 november, Mediawijsheid

  De week van 17 tot 24 november is de week van de Mediawijsheid.  Groep 7 en 8 hebben deze week daarom mee gedaan de MediaMasters Game. Op een spelende wijze maken de kinderen kennis met de kansen en gevaren van media. De kinderen worden uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor moeten ze samen in de klas  en eventueel thuis MediaMissies volbrengen. Dit zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s (programmeren, cyberpesten, vloggen en online gedrag) op het gebied van mediawijsheid. 

   

  Voor meer informatie kijk op: www.weekvandemediawijsheid.nl 


  9 november, Groot Sinterklaasfeest in de Waddenhal.

  Het Jongerenwerk Harlingen organiseert samen met de studenten van de NHL, een groot Sinterklaasfeest voor kinderen van 0 t/m 8 jaar  in de Waddenhal. Sinterklaas en zijn zwarte pieten gaan er een superleuke middag van maken voor deze kinderen uit Harlingen. De kinderen kunnen een echt zwarte Pietendiploma halen!  Turnvereniging V&K zorgt samen met de turnpieten voor een afwisselende pietengymparcours. Ook vindt er een superleuke BZT achtige Sinterklaasshow  plaats in de Waddenhal. Wethouder Harry Boon en Hein Kuiken zullen ook op een verrassende wijze aanwezig zijn. Aan het einde van de show krijgen alle kinderen een cadeau van Sinterklaas.

   

  Wanneer:  Woensdag 29 November  Tijd:  15.00 -16.30 uur . 

  Waar: De Waddenhal Westerzeedijk 15 8862 PK Harlingen

  Belangrijk: opgeven via s.kooijman@harlingen.nl

  Telefoonnr.06-46824960


  6 november, Auti Coffee: Hoe komen we de decembermaand door?

  Voor ouders/verzorgers van gezinnen waar autisme voor komt.

  Gast: Aleida de Jong (jeugdteam)

  Wanneer:  woensdag 22 november van 9.00 -11.00 uur

  Waar: Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, ingang Julianalaan (schoolplein)

  Entree: €2,00


  3 november, Doe middagen en masterclasses RSG Simon Vestdijk

  Op woensdagmiddag 15 en 22 november a.s. worden er weer doemiddagen en masterclasses georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8. Op die manier kun je op een heel ontspannen manier kennismaken met onze school en de verschillende vakken. We zetten hieronder alle doe-activiteiten in Harlingen met een toelichting op een rij.

  Je kunt je hiervoor aanmelden via de link onderaan deze pagina. Wees er snel bij, want VOL is VOL!

  Op 14 februari 2018 is er nog een extra doe-middag met nieuwe activiteiten, maar er zullen ook een aantal onderdelen herhaald worden voor het geval je niet bij de doe-middagen in november aanwezig kunt zijn.

  Klik hier om voor meer informatie en aanmelden.


  2 november, Winnaar schoolfinale voorleeswedstrijd

  De schoolfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017 is gewonnen door Ninthe Baar uit groep 8.

  Zij onze school vertegenwoordigen bij de regiofinale.


  2 november, Toparrangement

  Het eerste blok toparrangementen is weer voorbij, maar er komen nu weer 3 hele leuke toparrangementen aanbod.

  Wilt u meer weten over de toparrangementen die wij aanbieden? Open snel de bijlage en kijk wat wij aanbieden.

  Wij hopen graag uw kind/kinderen terug te zien bij de toparrangementen.

  Groeten BSO Het bAken


  20 oktober, Resultaat sponsorloop voor Stichting Semmy

  Een week na de zeer geslaagde sponsorloop voor Stichting Semmy kunnen wij u vol trots vertellen dat de uiteindelijke opbrengst een bedrag is geworden van:     € 1027,-.
  We hopen dat er met dit geld mooie dingen gedaan kunnen worden!

  Dank aan de sportieve inzet van alle kinderen van groep 5 t/m 8 van het bAken.


  13 oktober, Opening Kinderboekenweek

  Afgelopen dinsdag hebben we gezamenlijk de Kinderboekenweek geopend met een griezel modeshow  

  De kinderen mochten hun griezelige creaties showen op de catwalk

  Tot de herfstvakantie gaan we allerlei activiteiten doen rondom het thema 'gruwelijk eng'.


  13 oktober, Bibliotheek op school.

  Alle kinderen van het bAken mogen boeken lenen voor thuis.

  Vanaf maandag 2 oktober is er voor de peuters en kleuters elke dag gelegenheid om samen met een ouder boeken te lenen voor thuis. Dit kan tussen 8.15 uur en 8.30 uur.

   

  In de bibliotheek, die op het binnenplein is, zal elke ochtend een biebburgemeester aanwezig zijn die kan helpen bij het uitzoeken en het scannen van de boeken. Maximaal kunnen per leerling 3 boeken gescand worden.

  Peuters kunnen voor thuis maximaal 3 boeken lenen.

  Doordat alle kleuters al een boek  in de groep hebben, kunnen zij voor thuis nog 2 boeken lenen.

  Vanaf groep 3 mogen de kinderen 1 boek mee naar huis nemen, elk kind heeft 2 boeken in het vak. Deze kinderen gaan onder schooltijd naar de bibliotheek om boeken te lenen. U als ouder hoeft hier dus niet bij aanwezig te zijn.

  Wij hopen dat u samen met uw kind veel plezier zult beleven aan het (voor)lezen en dat we samen op deze manier bij de kinderen het leesplezier bevorderen. 


  12 oktober, Kom sportief spelen

  Op 24 oktober organiseert Jongerenwerk Harlingen een sport/spel instuif in de Wadddenhal.

  Deze instuif is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

   

   

  Indien uw kind(eren) hier ook bij willen zijn: opgeven via een mailtje bij j.boersma2@harlingen.nl


  16 juni, Kampioenen op de lanen

  Op donderdag is het partuur van Het bAken kampioen geworden bij het kampioenschap kaatsen met de zachte bal op de Lanen voor basisschoolleerlingen bovenbouw.

  Wij feliciteren Jaimy Koel, Brent Boschma en Ype v/d Veen met hun behaalde succes.


  1 juni, Kampioenen!

   

  Deze week was het kampioenschap kaatsen van de gemeente Harlingen, voor de harde en de zachte bal. Het bAken heeft hier erg goed gepresteerd!

  Bij het kampioenschap met de harde bal hebben Jaimy, Brent en Ype de eerste plaats behaald! Toppers!

  Bij het kampioenschap met de zachte bal hebben Ruben en Jurre ook een eerste plaats behaald! En er was een 3e plaats voor David en Stijn. Super goed gedaan mannen!

  Voor Jaimy en Brent is het nog niet afgelopen. Zij mogen aanstaande woensdag samen met Nina (Ype is er helaas niet bij ivm schoolkamp) meedoen aan 'de Lytse pc' in Franeker!

  Wij wensen hen erg veel succes!

   


  19 mei, High Tea BSO

  Tijdens het toparrangement koken op de BSO, hebben de kinderen onder andere heerlijke appeltaarten, quiches en chocolade eieren gemaakt. Als afsluiting was er een high tea met allemaal eigen gemaakte hapjes. 

  De ouders, en ook de kinderen zelf, hebben gesmuld van al het lekkers.


  17 mei, Stoeterij het Swarte Paert

  Onze juf Judith heeft een prijs gewonnen! We mogen met de hele klas 21 juni op bezoek bij stoeterij het Swarte Paert in Hemrik! 

  We krijgen een rondleiding met informatie, mogen kijken (misschien wel aanraken) bij de Friese paarden en gaan een actief spel doen wat met paarden te maken heeft.

   

  Maar om hier te komen hebben we ouders nodig die willen rijden. Wilt u mee om te rijden geef u dan op. In de klas hangt een intekenlijst.

   

  We vertrekken om 8.30 uur en hopen dan rond 12.00 weer op school te zijn.

   

  Groeten groep 4 en de juffen

  http://swartepaert.nl/


  12 mei, Straatvoetbal 4 tegen 4

  Op woensdag 14 juni is er op het Tiepelplein te Harlingen  het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi 4 tegen 4 voor jongens en meisjes van groep 3 t/m 8. 

  Dit 4 tegen 4 toernooi dat door het CC’45 wordt gecoördineerd, zal dit jaar al weer voor de 10de keer worden gespeeld. Het altijd zeer sfeervolle toernooi kan jaarlijks plaatsvinden dankzij de medewerking van de fc Harlingen en zmvv. Zeerobben.

   

  Wanneer uw kind mee wil doen dan kan hij/zij het aanmeldingsformulier invullen. (zie bijlage)

  Het formulier moet vóór 10 juni 2017 worden ingeleverd op één van de adressen die vermeld staan op het formulier.