ikc het bAken, een prettige en veilige omgeving voor uw kind

Wij zijn ikc het bAken, een kindcentrum dat opvang en onderwijs biedt aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Bij ons is iedereen welkom.
Wij werken vanuit ons christelijk geloof en vertalen dit in ons dagelijks handelen.

We leren kinderen initiatieven te nemen en dingen te ondernemen. En met zorg en respect met elkaar om te gaan en bieden een veilige, prettige plek waar ze graag naar toe komen.


Kindvriendelijke leefgemeenschap

Op ikc het bAken draait het eerst en vooral om de kinderen. Of ze nu in hun eerste levensjaar zijn en ons kinderdagverblijf pas bezoeken, of dat ze in groep 8 zitten en bijna uitstromen. Voor ieder van hen moet ikc het bAken voelen als een tweede thuis. Een plek waar ze zich veilig voelen om te spelen, te leren en de wereld te ontdekken.
Op ikc het bAken werken ouders en team samen aan de ontwikkeling van ieder kind. Meer weten over ons kindcentrum? Bel of mail ons, we nodigen u graag uit voor een goed gesprek en een kop koffie.

Leren je eigen koers uit te zetten

De wereld om ons heen heeft zoveel te bieden. Wij stimuleren kinderen die wereld te gaan ontdekken en een eigen koers uit te zetten. Het begint met kleine stapjes. En iedere keer kun je dan een iets groter stapje zetten.
Wees creatief, neem initatief, draag verantwoordelijkheid. Soms stoot je je neus, maar dat is niet erg. Daar leer je van. En loop je een keer vast dan helpen wij je weer op weg.

Want wie durft te ondernemen en ook oog heeft voor een ander is tot steeds meer in staat.

Werken aan vertrouwen

Op ikc het bAken werken we er aan het zelfvertrouwen van kinderen sterker te maken. We hebben dan ook geen anti-pest programma op ons kindcentrum.
Waar het bij ons om draait is zelfvertrouwen en betrokkenheid bij en verbondenheid met elkaar. We werken samen en bespreken wat goed gaat en waar dingen mis gaan. Wanneer we elkaar aanspreken op ons gedrag, dan doen we dat opbouwend en positief. Hiervoor maken we gebruik van de Fides-methodiek

Dit zijn wij!

Bekijk hier het filmpje van ons kindcentrum.

Wij zijn onderdeel van CBO Noardwest Fryslân

CBO Noardwest Fryslân biedt kinderopvang en basisonderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar.
In de gemeenten Harlingen, Waadhoeke en Leeuwarden hebben we 16 vestigingen voor basisonderwijs en diverse vormen en combinaties van kinderopvang.

Samen gewoon bijzonder

ikc het bAken op Facebook

Naast onze website vindt u ook informatie over ons kindcentrum op Facebook.
Via deze link: Facebook ikc het bAken kunt u ons volgen. 

 

Contact

Wilt u meer weten over ikc het bAken, bel ons of mail ons. We informeren u graag. En als vanzelfsprekend nodigen we u graag uit. Wij nemen de tijd voor u.

Directeur ikc het bAken: Alys Hoekstra
T 0517 - 41 37 78
E hetbaken@cbo-nwf.nl